BAHAR YARIYILI - ARA SINAVLAR İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Sevgili Öğrencilerimiz, bildiğiniz gibi
Ülkemiz genelinde küresel salgın nedeniyle alınan önlemler kapsamında üniversitemizde de yüzyüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçildi. Teorik derslerin yanısıra derslerin uygulamalarının da 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılıyla sınırlı kalmak kaydıyla dijital imkanlarla yapılabileceği YÖK Başkanlığınca bildirildiğinden Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak sizlerin bu durumdan en az etkileneceği yöntemler değerlendirilerek derslerin uygulamalarının da olabildiğince uzaktan eğitimle verilmesi çalışmalarımıza hız verildi. Bu yönde alınan Üniversitemiz Senatosunun 16/04/2020 tarih ve 571/3 sayılı kararı Fakültemizi de kapsamaktadır.
Ancak derslerimizin uygulamalarının dijital olarak tam anlamıyla yapılamayacağına ilişkin endişelerinizin giderilmesi adına şüpheniz olmasın ki; öncelikle siz öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlıklarının korunması temel hedefinden hareket edilerek tüm öğrencilerimizin mesleki yeterlilikleri ve edinimleri  kazanmalarını temin etmek üzere sonraki dönemlerde takviye eğitimler yapılması planlanmaktadır.
Amaç, son sınıf öğrencilerimizin mezuniyetlerini geciktirmeyecek şekilde teorik ve uygulamalı derslerimizin uzaktan eğitimle de olsa eksiksiz tamamlanmasını sağlamak;
Ara sınıf öğrencilerimizin de bir yandan yarıyıl kaybı yaşamadan derslerini tamamlamalarını temin ederken bir yandan da uzaktan eğitimle edinilmesi mümkün olamayacak pratiklere / uygulamalara ilişkin takviyelerin planlı olarak yürütülmesidir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu dönemde çabamız sizleri mesleklerinde yetkin bireyler olarak yetiştirmektir. Birlikte başaracağımız şüphesiz olan bu süreci sağlıkla ve başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz.

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV (yerine yapılacak çalışmalar) TAKVİMİ
- 22 Nisan 2020:        Ara sınav yerine verilecek çalışmaların öğrencilere DYS üzerinden duyurulması.
- 8 Mayıs 2020:          Ara sınav yerine verilecek çalışmaların öğrenciler tarafından DYS’ye yüklenmesi.
- 20 Mayıs 2020:        Ara sınav değerlendirmelerinin öğretim elemanı tarafından OBS’ye girilerek ilan edilmesi.


ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSUNUN ARA SINAVLAR İLE İLGİLİ KARARI İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme Tarihi : 18.04.2020 16:42 Okunma Sayısı : 1151

Son Duyurular