Sınavlarda Uyulacak Kurallar

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Fakültemizde yapılan sınavların kurallara uygun ve sağlıklı bir ortamda yürütülebilmesi için tüm öğrencilerin aşağıda belirtilen hususlara uyması gerekmektedir.

- Bütün öğrenciler sınava girerken öğrenci kimliklerini yanında bulundurmak zorundadır.
- Öğrenciler sınav saatinden 10 dakika önce sınavın yapılacağı salonda hazır bulunmalıdır.
- Sınav salonunda bütün öğrenciler birbirlerinin sınav kağıdını görmeyecek biçimde arka arkaya ve aynı hizada oturmalıdır.
- Sınav başlamadan önce sıra üzerinde hiçbir materyal bırakılmamalıdır.
- Öğrenciler sınav salonuna girdikten sonra cep telefonunu kapalı ve görünmeyecek şekilde muhafaza etmelidir.
- Öğrencilerin sınav salonuna ses ve görüntü kaydedici cihaz getirmeleri yasaktır.
- Sınav gözetmenleri sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesinden sorumlu ve yetkili kişilerdir. Bu nedenle bütün öğrencilerin, sınav gözetmenlerinin uyarı ve talimatlarına uymaları zorunludur.
- Sınav kağıtları dağıtılmaya başlandığı an, sınav başlamış sayılır. Bu andan itibaren öğrenciler aralarında konuşmamalı; silgi, kalem benzeri alış-verişte bulunmamalıdır.
- Sınav sırasında herhangi bir sorun yaşayan öğrenciler, sınavın huzurunu bozmayacak şekilde sınav gözetmeninden yardım talebinde bulunabilir.
- Sınavın ilk 15 dakikası sınav salonu terk edilemez.
- Yüksek Öğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği gereğince, sınavlarda her ne şekilde olursa olsun kopya çeken, girişimde bulunan, bu eylemlere yardım eden öğrenciler sınav salonundan çıkartılır, durum bir tutanakla ve belgeleri ile birlikte dekanlığa bildirilir. Dekanlık ilgili öğrenciler hakkında soruşturma başlatır.

Son Güncelleme Tarihi : 29.11.2021 09:33 Okunma Sayısı : 1278